När man ska inreda vardagsrummet kan det ibland vara ganska svårt att bestämma sig för en stil. Man kan lätt fastna i detta steg. Har du själv svårt att välja en stil till ditt vardagsrum? Här nedan kan du läsa om ett par olika stilar av inredningsdesign vardagsrum som du skulle kunna använda dig av.

Modernt vardagsrum

Den moderna stilen är en riktigt populär inredningsdesign vardagsrum. Den moderna stilen fokuserar mycket på stilrena och enkla möbler, gärna i vitt eller svart. Vita väggar är något man ser i de allra flesta moderna vardagsrum. Ett modernt vardagsrum har ofta inte speciellt mycket färg, utan håller sig för det mesta till svart, vitt och olika toner av grått. Väggarna är ofta prydda med stora tavlor, gärna med foton eller abstrakt konst.

Luftighet och öppna ytor är också viktigt i det moderna vardagsrummet. Om man har ett litet vardagsrum kan man få det att kännas större genom att sätta upp stora dekorationsspeglar på väggarna. Man även få det att kännas lite större genom att placera sina möbler på ett smart sätt.

vardagsrum

Lantligt vardagsrum

Om du letar efter en lite mer mysig och hemtrevlig inredningsdesign vardagsrum ska du testa den lantliga stilen. Den lantliga stilen har stort fokus på trä och mer naturliga material. De flesta möbler i ett lantligt vardagsrum är omålade eller helt obehandlade, vilket ger ett riktigt mysigt intryck. I ett lantligt vardagsrum används ofta gamla och begagnade saker som dekor. Gamla glasflaskor, trälådor och metallhinkar är bara några exempel på gamla saker som skulle kunna användas som dekor i ett lantligt vardagsrum.

Om du vill inreda ditt vardagsrum efter den lantliga stilen, ska du leta efter begagnade möbler och inredning på till exempel loppisar eller Blocket. Där kan du nämligen göra riktigt stora fynd om du har tur.

Naturtema

Älskar du växter och natur? Då ska du självklart gå efter en inredningsdesign vardagsrum med naturtema. Det viktigaste i ett vardagsrum med naturtema är såklart växter, mängder av växter. Man kan lätt få plats med stora mängder av växter genom att placera dem i olika nivåer. Placera dina allra största och högsta växter längs in mot väggen. Placera de små växterna i förgrunden, gärna på piedestaler, bänkar eller bord. Blanda gärna växter med olika färg och textur.

När det kommer till färgval på resten av inredningen kan du gå efter gröna och bruna färger och toner. Du kan med fördel använda dig av naturliga material som till exempel trä, sten eller bambu.

Färgtema

Om du har riktigt svårt att välja en specifik inredningsdesign vardagsrum kan du alltid gå efter en specifik färg som du tycker mycket om. När man använder en färg som sitt tema är det viktigt att man använder flera olika toner av den valda färgen. Om man bara använder sig av en enda ton kan det lätt bli för mycket. Du vill ju inte tröttna på ditt vardagsrum efter riktigt kort tid, eller hur? Se därför till att blanda olika toner för att få lite mer variation.