nyt inlagg Jenny Lexhed

Ibland kan det vara svårt att räkna ut vad som saknas i heminredningen. Tycker du själv att din heminredning behöver en extra touch? Då kan du testa att köpa en flos lampa eller någon annan typ av designlampa. Lampor är faktiskt riktigt bra på att höja stämningen i vilken typ av inredning som helst, oavsett stil och smak.

Gå efter märkes- och designlampor

När du letar efter nya lampor till din inredning, ska du helst försöka gå efter riktiga märkes- eller designlampor. Anledningen till detta är att de ofta är av högre kvalitet. Deras design och former är ofta även mer genomtänkta än de billiga lågprislamporna på marknaden. Om du verkligen vill göra en stor skillnad i din inredning ska du därför hålla dig till lampor av kända designers och märken.

Ett exempel på en riktigt känd lamptillverkare är Flos. Flos är ett italienskt företag som tillverkar designlampor med en industriell stil. Om du letar efter något riktigt stilrent och modernt till ditt hem, ska du testa att köpa en egen flos lampa. Du hittar din nya flos lampa hos www.lampemesteren.se.

indredning

Variera med olika typer av lampor

När man försöker dekorera och inreda med lampor, ska man komma ihåg att blanda lite olika modeller och typer. Det är så man får till den bästa effekten i heminredningen. Köp helst inte bara en flos lampa, utan köp gärna flera floslampor av olika slag. Du skulle till exempel kunna köpa en takkrona, ett par vägglampor och en snygg golvlampa av samma märke. Genom att inreda med flera lampor av samma märke kan du lättare hålla den röda tråden i din inredning. När alla eller de flesta lamporna är av samma stil, kommer rummet att kännas mer enhetligt och genomtänkt. Sträva alltid efter den känslan, så kommer du snabbt bli riktigt nöjd med din heminredning.

Hitta rätt former och färger

När du väljer ut en flos lampa eller en annan typ av designerlampa, försök då att hitta en som har en färg och en form som passar just din stil. Alla lampor passar inte in överallt. Har du ett hem med mycket färg? Då kanske du ska välja lampor med samma färger, eller lampor som inte har någon färg alls. Neutrala lampor passar in i de allra flesta inredningar, så det är ofta det allra säkraste valet. Vill du ändå ha lite mer färg i din inredning så försök som sagt att hitta lampor i passande toner. Då kommer de att smälta in mycket bättre.

Själva formen på lampan är minst lika viktig som färgen. Om formen på lampan inte passar in i resten av inredningen kommer den till slut att irritera dig och dra för mycket fokus. Om du har ett modernt hem bör du välja mer moderna former. Har du ett lantligt hem bör du hålla dig till lampor med en mer lantlig design.

Försök tänka ut vad det är du är ute efter redan innan du ger dig ut för att leta efter lampor. Det kommer göra letandet mycket lättare.