nyt inlagg Jenny Lexhed

Du som var ung på 1980-90 talet, du har med största säkerhet redan testat på att lösa en Rubiks kub. Denna kub skapades i slutet av 1970-talet, av Ernő Rubik. Den kom att bli kommersiell i början av 1980-talet. Att lösa den genom att bara planlöst vrida dess delar, det går sällan, om du nu inte råkar ha tur att göra rätt. Ju fler bitar än kub har, desto svårare är den att lösa. Det innebär att en 2×2 är bra mycket lättare än vad en 4×4 Rubiks kub är! Om du vill köpa dig en 4×4 Rubiks kub, kolla då in denna sida; https://mastercubestore.se/53-4×4. Du kan med fördel välja att köpa flera olika storlekar när du ändå håller på. Det så att du kan starta med en lite enklare för att sedan gå vidare till de svårare. 

Om du vill ha hjälp med att lösa din 4×4 Rubiks kub, så finns det smarta guider som visar algoritmerna samt att det även finns videos med bra förklaringar. 

Våga utmana dig mentalt

Något våra hjärnor har behov av, det är att utmanas. Så att ägna dig åt mental utmaning på olika sätt är rätt bra. Det kan du göra just genom att sitta med en Rubiks kub eller andra sorters IQ-pussel. Du kan även ägna dig åt att spela schack, lösa korsord samt göra olika hjärngympa-övningar som finns att hitta på nätet. 

Rubiks kub är en av de mest kända leksakerna/IQ-pusslen som finns. Sedan den först dök upp så har den sålts i fler än 400 miljoner exemplar.

Utmana dig med en 4×4 Rubiks kub

Om du har sett till att lära dig att lösa en 2×2 kub samt även kanske originalet, 3x3x3, så kan du ju fortsätta med en 4×4 Rubiks kub. Oavsett vilken kub du gillar mest, så kan du använda den på olika sätt, för att skapa nya utmaningar. När du har lärt dig att lösa den på vanligt sätt, så varför inte då testa att lösa den med bara en hand. Du kan även utmana dig genom att försöka lösa den med förbundna ögon. 

Du kan ju även tävla med dina vänner om vem som kan klara av att lösa en 4×4 Rubiks kub allra snabbast!

Köp en Rubiks kub

Oavsett om du vill ha en 4×4 Rubiks kub, eller en annan storlek, så kan du hitta det hos MasterCubeStore. De har en massa olika varianter av kuber, samt att de också har olika IQ-pussel. Varför inte se till att köpa hem ett par olika kuber och testa dem? Du kan även passa på att köpa en till din kompis i present med. Särskilt om du har tänkt att utmana din vän att tävla mot dig. Just tävling i att lösa kuber finns som sport, då i form av speedcubing. Men då använder man en särskild kub, som kallas just för speed cube. Den går att vrida bra mycket snabbare än vad det går att göra med en vanlig.