nyt inlagg Jenny Lexhed

Tyvärr glömmer de flesta av oss bort att träna våra hjärnor. Hjärngympa och övningar är faktiskt riktigt bra för oss människor, oavsett hur gamla vi än är. Genom att utmana våra hjärnor kan vi se till att de fungerar optimalt. Hjärnträning kan även hjälpa människor som lider av psykiska problem som till exempel depression, ångest eller stress. Med hjälp av en liten rubiks kub kan du ge dig själv många timmar av bra och effektiv hjärngympa.  

Att lösa kuber tränar hjärnan 

Att lösa en rubiks kub är väldigt bra för hjärnan. Det kräver en hel del arbete av hjärnan för att kunna klura ut hur de olika delarna ska vridas och vändas för att kuben ska bli löst. Ju oftare man löser en rubiks kub, desto lättare kommer hjärnan att kunna lösa andra problem. Det är det som är så bra med hjärnträning och hjärnövningar. De hjälper oss att träna upp våra hjärnor så att de lättare kan hantera problem och klurigheter.  
 
Människor som lider av ångestattacker, depression eller stressproblem kan lindra sina problem med hjälp av en simpel kub. Att lösa kuber distraherar nämligen hjärnan så att den kan slappna av. När man inte mår bra psykiskt, är det riktigt lätt att fastna i sina egna tankar. Då är det bra att lösa kuber. Du kan alltså träna din hjärna, samtidigt som du ger den en chans att släppa taget om negativa tankar och annat otrevligt.  
 
Hos butiker som mastercubestore hittar du ett riktigt stort sortiment av kuber och andra kluriga pussel för hjärnträning. 

Här hittar du bra kuber 

Om du vill kunna välja från ett stort urval av kuber ska du alltid börja leta på nätet. När du beställer en rubiks kub från en kubbutik på nätet kan du alltid räkna med att det är riktiga grejer.  

Många av kuberna som säljs av specialiserade butiker på nätet är tillverkade för tävlingar som till exempel speedcubing. Speedcubing är precis vad det låter som. Man försöker helt enkelt att lösa en rubiks kub på tid. Ofta tävlar man mot andra om den bästa tiden. För att kunna träna och tävla i rubiks kub lösningar, behöver man en rubiks kub som är lätt att vrida på och hantera. Den ska kännas behaglig i händerna och vara smidig att använda.  

Många varianter att välja bland 

Det många inte vet är att det faktiskt finns en mängd olika typer av kuber att välja bland. De allra flesta känner till den vanliga, lite mer traditionella modellen av rubiks kub. Denna kub ses ofta på skolor eller fritidsgårdar. Det är den kub som många har vuxit upp med och är därför den rubiks kub som alla tänker på när man talar om rubiks kuber. Men det finns faktiskt otroligt många olika typer. Det finns kuber med allt från 2×2 block till 19×19 block. Färgerna kan skilja sig mycket från en kubvariant till en annan. Vissa kuber är inte ens kubformade. De kan vara formade som helt andra saker som till exempel frukter eller djur.