nyt inlagg Jenny Lexhed

Borosilikatglas är en typ av glas som har många användningsområden. Det är känt för sin låga utvidgningskoefficient, vilket innebär att det tål stora temperaturförändringar. Borosilikatglas är också motståndskraftigt mot kemikalier, vilket gör det till ett bra val för användning med starka kemikalier. Borosilikatglas används i många olika branscher, bland annat inom oftalmologi, laboratoriearbete, belysning och tillverkning. Borosilikatglas är ett mångsidigt material som kan användas på många olika sätt. Och behöver du ett borosilikatglas? Då har du kommit rätt. Just här har du möjlighet att läsa mycket mer om det resistenta glaset, men du kan också höra lite om en tillverkare som erbjuder borosilikatglas i högsta kvalitet.

Borosilikatglas och dess många fantastiska egenskaper

Vissa känner också till borosilikatglas som Pyrex, Tempax, Simax och Duran. Alla namn syftar dock på samma typ av glas, vilket är speciellt eftersom det är så ovanligt motståndskraftigt – och framför allt mot stora temperaturskillnader. Det är också ett glas som tål starka kemikalier och endast ytterst få av dessa kan orsaka korrosion på ytan. Det många väljer att använda den till är glasögonglas. Glasets egenskaper gör det extremt lämpligt som just synglas, då det har större motståndskraft mot repor.

Men även om glaset är starkt är det inte helt omöjligt att krossa det. Det krävs mycket innan man kan krossa borosilikatglas, men det går. Därför är det också en populär typ av glas att använda i till exempel laboratorier eller till eldfasta rätter, eftersom man kan ta borosilikatglas direkt från frysen och in i en het ugn. Glaset kommer inte att spricka vid de stora temperaturskillnader som vanligt glas skulle ha gjort.

Låt behandla ditt borosilikatglas hos Mirit Glas

Vill du köpa borosilikatglas kan du följa länken högst upp i artikeln. Här kommer du att kunna besöka Mirit Glas, som är experter på området. De har många års erfarenhet i branschen, och det återspeglas tydligt i glaset de erbjuder. Du kan kontakta dem redan idag för en kostnadsfri offert där du kan höra mer om vad just de kan erbjuda dig. Därmed kan du även få en prisuppskattning för den uppgift du vill att de ska utföra åt dig – och se om den stämmer överens med din budget. Mirit Glas erbjuder bland annat att behandla ditt glas på följande sätt:

  • Kantning
  • Sandblästring
  • UV-limning
  • Målning
  • Skärmavbildning

Och om det låter som något du kan vara intresserad av är det bara att ta tag i dem så att du kan komma i gång bra med projektet. Du kan också välja att söka mer information om borosilikatglas innan du bestämmer dig för om det är denna typ av glas som bäst matchar dina önskemål och behov. Det finns mycket information på nätet, så du kan definitivt hitta svar på alla frågor du kan ha – och annars hjälper de dig säkert på vägen hos Mirit Glas.