nyt inlagg Jenny Lexhed

Den skandinaviska stilen pryder otroligt många svenska hem. Därför finns det ett stort antal hem som liknar varandra med bara några få skillnader. Det leder dock också till att det är många som drömmer om ett hem som inte ser ut som alla andra. Om du är en av dem, läs vidare här och bli inspirerad till hur du kan inreda ditt hem så att det sticker ut lite.

Inkorporera annorlunda element

Om du vill ha ett hem som sticker ut kan du överväga olika annorlunda element. Ett som är särskilt populärt för tillfället är industriglashemmet. Detta kan du få in i exempelvis lägenheten genom att skapa en stor vägg i industriglas med spröjs som efterliknar ett fönster. Det är ett bra sätt att dela två rum på utan att det verkar litet.

Du kan antingen själv ge dig på projektet genom att inhandla antingen floatglas eller industriglas, men du kan även söka på nätet efter en vägg i industriglas om du föredrar att få den levererad.

Om du börjar med projektet på egen hand, se till att göra det på ett säkert sätt så att industriglaset inte spricker. Se även till att köpa industriglas i ordentlig kvalitet, till exempel här: https://miritglas.com/se/.

Låt dig inspireras av andra stilar

Den skandinaviska stilen är den som präglar hemmen som mest i Sverige. Vill du att ditt hem ska sticka ut? Då kan du söka inspiration i andra stilar. Det kan till exempel vara en stil likt den som kallas ”eklektisk”. Det här handlar om att ta idéer som inte verkar passa ihop och få dem att fungera. Det är en stor utmaning, men om du först lär känna stilen kan du uppnå otroligt vackra utrymmen med just det – och du kommer utan tvekan att se till så att just ditt hem sticker ut.

Undvik att basera dina inredningsval på andra

En av de bästa sakerna du kan göra om du vill sticka ut är att inte basera dina val på vad andra har. Genom att varken försöka passa in eller sticka ut kommer du fram till den stilen som gör dig lyckligast. Kanske får du ett hem som liknar alla andra, kanske får du ett hem som är eklektiskt inspirerat – eller så kanske du får en mix.

Det viktigaste med ditt hem är att du känner dig bekväm och nöjd med hur det ser ut – och det kommer aldrig att bli helt rätt om du alltid tittar utåt snarare än inåt.

Hitta inspiration på nätet

Om du är helt osäker på var du ska börja kan du utan problem hitta en hel uppsjö med inspiration online. Det finns gott om bilder som du kan inspireras av, och det är bättre att basera din stil på dessa snarare än på de saker du ser som du inte gillar. Med dessa tips i åtanke kommer inredningsprojektet att resultera i ett hem som du kan vara helt nöjd med!