Nyt indlæg jenny lexhed

Det är allt fler som valt att helt gå över till så kallad ekologisk hårvård. Det är många fördelar med det, dels för dig, dels för miljön. Om du vill hitta bra ekologiskt schampo samt andra produkter, så kan du kolla in https://www.hair247.se. Om du är osäker på varför du bör byta, så fortsätt läsa, så ska vi lista alla de fördelarna som finns med att byta till ekologiskt.

Det torkar inte ut ditt hår

En stor fördel med ekologiska schampon, det är att de inte innehåller några starka sulfater. Det gör att ett sådant schampo inte torkar ut håret på samma sätt som ett vanligt traditionellt schampo kan göra. I ett traditionellt schampo finns det nämligen ofta en hel del höga halter av sulfater. Du som har torrt hår bör definitivt gå över till ett ekologiskt schampo, men det finns ekologiska schampon för alla hårtyper!

shampoo

Det är fritt från gifter

Utöver det att ekologiska schampon inte innehåller några sulfater så saknar de även alla de onödiga ämnena och gifter såsom parabener, ftalater eller andra farliga kemikalier. Dessa ämnen kan skada både håret och miljön. Tyvärr är det ju så att många av de syntetiska ingredienserna som finns i vanliga schampon, de kan påverka dina hormoner samt att de även kan framkalla allergi. Så då är det bra att dessa inte finns i ekologiska schampon.

Du får mindre fett hår

I ett schampo så är det oftast allra mest vatten och tensider och i ett traditionellt schampo så är dessa tensider riktigt starka, så starka att de tar bort alla de naturliga oljorna som finns i hårbotten. Då detta sker, så kompenserar hårbotten det med att producera ännu mer fett för att håret inte ska torka ut. Så ju mer du tvättar håret med ett sådant schampo, desto mer fett kommer du uppleva att håret är! I ett ekologiskt schampo är det bra mycket mildare ämnen, som gör att de friska och naturliga oljorna stannar kvar i håret och stöder den naturliga balansen i hårbotten.

Det är bättre för miljön

Ekologiska schampon har inga giftiga kemikalier så som traditionella schampon har. Om giftiga kemikalier hamnar i vattendragen så påverkar det ju miljön negativt. Genom att du tvättar håret med ett naturligt schampo, utan gifter, så påverkas inte miljön alls!

Det finns ett schampo för alla

Det spelar ingen roll vad det är för typ av hår du har, det finns ett ekologiskt schampo för alla hårtyper. Så det spelar ingen roll om du har tunt hår, tjockt hår, lockigt hår eller färgat hår. Det spelar inte heller någon roll om du har fett hår, torrt hår, skadat hår och så vidare, utan det går att hitta ett ekologiskt schampo som passar just dina behov. Du kan med fördel kolla in Hair247.se för att hitta ett bra, passande schampo för ditt hår. Passa även på att köpa balsam och andra bra hårprodukter av samma märke och serie. Det eftersom att de anpassats att fungera väl tillsammans.